luni, 9 noiembrie 2015

APIA informează!

Agentia pentru Plãti si Interventie in Agriculturã (APIA) Botoșani este in plinã actiune de controlul pe teren a fermierilor care au depus cerere unicã de platã pentru 2015.
 În cursul sãptãmanii trecute, specialistii de la APIA au finalizat controlul pe o suprafatã de peste 10.000 hectare.
 Actiunea are ca principal obiectiv stabilirea veridicitãtii datelor prezentate de fermieri si realitãtile funciare din teren.
 Actiunile de control clasic vor fi fãcute la 132 de ferme cu suprafata de 4.000 hectare, iar verificãrile prin teledetectie vizeazã 855 exploatatii agricole.
 De ase menea, vor fi fãcute verificãri pentru respectarea conditiilor de ecoconditionalitate la 138 fermieri.
 Dintr-o subventie totalã de 72 de euro/hectar ca plãti pe unitatea de suprafatã pentru 2015, panã la sfarsitul anului, fermierii vor primi un avans de 36 de euro/hectar.
 Conform noii politici agricole comunitare, din aceast an, fermierii care lucreazã o suprafatã de teren intre 1 si 5 hectare vor mai primi in plus incã 5 euro/hectar.
 De asemenea, exploatatiile intre 6 – 30 hectare vor mai primi in plus 45 de euro/hectar.
 Tot din acest an, tinerii fermieri care au panã in 40 de ani si vor depune cereri pentru subventie vor primi pentru primii cinci ani in plus de 29 eurohectar.
 Dacã un fermier indeplineste conditia de inverzire a culturilor (adicã 30% din suprafata pe care o lucreazã seamãnã plante de nutret si respectã alte conditii agricole), pentru fiecare hectar se va mai primi in plus incã 53 de euro.
Nu in ultimul rand, sprijinul pentru culturile agricole de la bugetul national sunt in valoare de 19 euro/hectar.

Niciun comentariu: