luni, 9 noiembrie 2015

Vremea ... pozitivă!

Vremea va rămâne, în general, caldă în următoarele două săptămâni, iar temperaturile medii diurne vor oscila între 12 şi 20 de grade Celsius, în funcţie de regiune, în timp ce minimele rămân pozitive, cu excepţia zonelor montane, unde vor scădea sub zero grade.
Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabile pentru perioada 9 – 22 noiembrie, probabilitatea de ploi va apărea în jurul datei de 17 noiembrie, în majoritatea regiunilor. În Moldova, până la sfârşitul primei săptămâni, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an, media temperaturilor maxime urmând a fi de 14 – 17 grade, iar a minimelor de 5 – 9 grade.
Ulterior, vremea se va răci, însă temperaturile estimate nu vor coborî sub cele climatologic specifice perioadei, cu medii regionale de 8 – 12 grade ziua şi 2 grade noaptea.
 Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi mai mare în jurul datei de 10 noiembrie şi în perioada 17 – 18 noiembrie.
La munte, vremea mult mai caldă decât ar fi normal în luna noiembrie se va menţine pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale maximelor termice de 7 – 11 grade şi ale minimelor de până la 3 grade.
După data de 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar, în general, vor oscila în jurul celor obişnuite ale perioadei.
 Astfel, se vor înregistra valori de 3 – 6 grade, ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative. Se vor semnala ploi locale, la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în cea de-a doua săptămână, în special în jurul datei de 17 noiembrie.

Niciun comentariu: