luni, 21 decembrie 2015

Despăgubiri pentru secetă

Fermierii milenceni au avut termen pana pe 2 decembrie pentru a depune la sediul Centrelui local APIA Darabani documentatia necesara, inclusiv procesul-verbal de constatare a pierderilor pentru a putea primi despagubirile pentru seceta.
 Virarea despagubirilor pentru seceta va incepe in urmatoarele zile.
 Precizam ca au fost declarate eligibile  pe județ 8962 de cereri, valoarea totala a despagubirilor solicitate fiind de 23.765.382,25 lei.
 Mentionam ca vor primi bani doar fermierii ale căror daune depasesc 30% pentru culturile eligibile: *producatori agricoli persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol;
* producatori agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanteide urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare;
* producatori agricoli persoane juridice, precum si orice forme asociative cu/sau fara personalitate juridica constituite conform legii.
 Sumele publicate in Ordonanta de Urgenta emisa de Guvern reprezinta acoperirea pierderilor de venit la suprafetele afectate in proportie de 100%, adica baza dupa care functionarii APIA au calculat sumele ce vor fi virate producatorilor agricoli proportional cu gradul pierderilor inscris in procesele-verbale.

Niciun comentariu: