miercuri, 9 decembrie 2015

Examenul trichineloscopic al cărnii de porc

Examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi, în vederea depistării trichinelozei, este obligatorie, pentru a preveni apariţia unor toxiinfecţii.
 Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoșani au început, de la data de 1 decembrie, controalele specifice perioadei sărbătorilor de iarnă.
 Se verifică atât mişcarea animalelor, cât şi trasabilitatea produselor alimentare, toate cu scopul de a proteja sănătatea publică şi interesele consumatorilor.
DSVSA  face apel la toţi cetăţenii să conştientizeze şi să analizeze riscurile, inclusiv cele de deces pe care şi le asumă în momentul în care aleg să consume carne de porc neverificată de către medicii veterinari.
 Examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în vederea depistării trichinelozei este obligatorie. Examenul trichineloscopic al cărnii de porc se poate efectua la sediul Circumscripţiilor Sanitare Veterinar, costul unui examen trichineloscopic fiind de 9 lei.
 Medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi, din cele 66 de circumscripţii sanitare veterinare de asistenţă, pot efectua, de asemenea, examenul trichineloscopic al cărnii de porc.
 Programul de lucru, de luni până sâmbătă, este cuprins între orele 8.00 şi 16.00, iar duminică, de la 8.00 până la 14.00.
 O altă măsură implementată de DSVSA constă în organizarea unui serviciu de permanenţă, în perioada 1 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, la nivelul întregii reţele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene.
Această decizie a fost luată pentru a facilita accesul cetăţenilor la informaţii şi pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor.

Niciun comentariu: