miercuri, 16 decembrie 2015

Program sistat

Cadrele didactice şi auxiliare din învăţământul preuniversitar  nu vor mai primi în acest an 150 de euro pentru formare profesională.
 Bursa a fost oferită pentru prima dată anul trecut, între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale, printr-un program derulat cu fonduri europene pe care reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei au declarat că intenţionează să îl păstreze până în 2020.
Programul a fost sistat după doar un an, astfel că oamenii şcolii vor trebui să investească din propriul buzunar pentru perfecţionare - participare la cursuri, conferinţe, achiziţionare de materiale didactice, cărţi, reviste, programe educaţionale pe suport electronic.
 Informaţia a fost confirmată şi de reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, care au declarat că programul nu mai continuă şi în acest an.
 În 2014, Guvernul a alocat 50 de milioane de euro, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind "Dezvoltarea carierei didactice", prin care minimum 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 de profesori din mediul universitar au primit 150 de euro.
 Prin acest program a fost reluat, într-o nouă formă, programul întrerupt acum cinci ani, prin care dascălii beneficiau, anual, de 100 de euro pentru acoperirea cheltuielilor cu materiale didactice.

Niciun comentariu: