marți, 15 decembrie 2015

S-a votat legea antifumat!

Camera Deputaţilor a votat legea care interzice fumatul în toate spaţiile închise.
 Întrucât este for decizional, legea merge la promulgare, informează Mediafax.
 Proiectul a fost votat cu 164 voturi "pentru" şi 20 "împotrivă", cât şi 26 de abţineri.
 Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun interzice complet fumatul în toate spaţiile închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, unităţi sanitare, precum şi cele de învăţământ.
 Legea se aplică şi în cazul ţigărilor electronice.
 Totodată, se interzice complet fumatul şi în instituţiile medicale, de învăţământ, de stat şi private, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.
 Persoanele care nu respectă legea vor primi amenzi de la 100 la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice şi între 5000 şi15.000 lei, plus suspendarea sau închiderea activităţii, pentru persoanele juridice.
 Propunerea legislativă, care datează din 2011, a fost modificată prin mai multe amendamente, pe 16 noiembrie, iniţiate de deputatul PSD Aurelia Cristea.
 Cel mai imprtant amendament se referea la definirea spaţiului public închis, care conduce, practic, la interzicerea fumatului în aproape toate spaţiile publice închise.
 Legea antifumat a fost adoptată, vineri, în unanimitate, de Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor, membrii comisiei hotărând retragerea amendamentului care interzicea afişarea produselor din tutun în locurile obligatorii de trecere.
 Deputaţii din Comisia pentru sănătate au ţinut cont de adresa venită din partea Consiliului Concurenţei şi au eliminat amendamentul care prevedea interzicerea afişării produselor din tutun în locurile obligatorii de trecere, pentru ca legea adoptată să nu fie considerată neconcurenţială
.

Niciun comentariu: