joi, 28 ianuarie 2016

Ajutor pentru motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că, până pe 1 februarie inclusiv, se depun cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2015.
 Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21 de euro/1.000 de litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor articolului 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,7975 lei/litru.
Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în trimestrul IV al anului 2015, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.
 Beneficiarii nu trebuie să fie în dificultate financiară.
Informaţii suplimentare despre acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în sectorul vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare pot fi consultate pe site-ul http://www.apia.org.ro.

Niciun comentariu: