joi, 28 ianuarie 2016

Bilete de tratament balnear pentru 2016

Guvernul a stabilit miercuri, prin Hotarare de Guvern, un numar de 59.641 locuri de acordate prin unitatile de tratament balnear care apartin Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2016.
 Pe langa acestea, se vor contracta locuri la tratament balnear si cu alti operatori economici interesati. Biletele de tratament pentru pensionari si asiguratii sistemului public de pensii sunt finantate din bugetul asigurarilor sociale de stat.
 Locurile vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.
 Durata unui sejur este de 16 zile. Pretul biletului de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament.
 La numarul de bilete de tratament acordate prin unitatile de tratament balnear ale Casei Nationale de Pensii Publice se adauga numarul de locuri la tratament balnear ce urmeaza sa fie contractate cu alti operatori economici interesati, in limita sumelor prevazute in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2016.
Cu aceasta destinatie, in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2016 au fost alocate peste 318 milioane de lei.
 Numarul total de locuri la tratament balnear se va stabili in urma finalizarii procedurii de achizitie, respectiv dupa atribuirea contractelor, in functie de preturile ofertate pe bilet de operatorii economici interesati.
Numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete.
Persoanele indreptatite pot beneficia de un singur bilet de tratament in perioada unui an calendaristic. Casa Nationala de Pensii Publice distribuie biletele de tratament balnear prin casele teritoriale de pensii si deconteaza costul acestora din fondurile aprobate prin Legea Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat pe anul 2016.
 In anul 2015 a fost asigurat acelasi numar de biletele de tratament balnear prin unitatile de tratament balnear ale Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).
 In anul 2015 s-au contractat, in total, 223.592 bilete de tratament balnear.

Niciun comentariu: