marți, 26 ianuarie 2016

Nu vor fi remunerați

Profesorii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea simulărilor evaluării naţionale şi a bacalaureatului nu vor fi remuneraţi pentru aceste activităţi.
 Ministrul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Liviu Ispas, a declarat căprofesorii nu vor fi plătiţi pentru participarea la simulările examenelor naţionale sau la evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.
 Nici profesorii corectori nu vor fi plătiţi în plus, Ispas declarând că: „pentru corectură nu sunt plătiţi. Nu s-a întâmplat nici până acum şi nu schimbăm regulile din acest moment”.
Acesta a precizat că este „discutabil” faptul că o parte dintre dascăli sunt nemulţumiţi de faptul că nu vor fi recompensaţi pentru munca suplimentară depusă.
Simularea evaluării naţionale va avea loc la finele lunii februarie, iar elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor fi testaţi în perioada 7 – 10 martie, pe 18 martie urmând să fie publicate rezultatele.
 De cealaltă parte, la începutul lunii mai încep evaluările elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Elevii claselor a II-a şi a IV-a vor fi evaluaţi la Limba română şi Matematică, iar cei de-a VI-a vor susţine testarea la Limbă şi comunicare şi Matematică şi ştiinţe.

Niciun comentariu: