luni, 22 februarie 2016

Simularea Examenului de evaluare națională

Aproape 50 elevi de clasa a VIII-a din Mileanca sunt aşteptaţi, în zilele de 22 şi 23 februarie, să susţină simulările examenului de evaluare naţională.
Prima probă este programată astăzi la disciplina limba şi literatura română, urmând ca mâine elevii să fie testaţi la matematică.
 Rezultatele vor fi afişate în data de 4 martie.
Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe la ora 9.00, elevii având la dispoziţie două ore pentru a rezolva cerinţele primite. rezultatele obţinute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea unor măsuri privind îmbunătăţirea rezultatelor.
 Inspectoratul Şcolar  va monitoriza şcolile cu rezultate slabe, pentru care va elabora „un plan unitar de acţiune ce va cuprinde măsuri de control şi remediere”.
Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog, însă prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi consemnate în catalog.
În sălile de examen vor exista sisteme audio-video, iar supravegherea va fi realizată de câte doi profesori de altă specialitate decât cea de examen.
 Pentru fraudă sau tentativă de fraudă, candidaţii vor primi nota 1 şi vor fi eliminaţi de la evaluare. Evaluarea naţională de la finalul clasei a VIII-a va debuta la data de 27 iunie cu proba de limba şi literatura română.
 Pe 28 iunie este programată proba lalimba şi literatura maternă, urmând ca testarea la matematică să aibă loc pe data de 29 iunie.
 Pe 1 iulie vor fi afişate rezultatele, zi în care cei nemulţumiţi vor avea posibilitatea de a depune contestaţii.
Rezultatele finale vor fi publicate la data de 5 iulie.
 În anul şcolar trecut, la simulările de la finalul clasei a VIII-a, aproape 80% dintre elevii milenceni au obţinut note sub 5 la proba de matematică a simulării evaluării naţionale.
 De cealaltă parte, la proba de limba română, procentul elevilor care au note de trecere a fost de 72. Prezenţa cumulată la cele doua probe a fost de 98,95%

Niciun comentariu: