marți, 5 aprilie 2016

Infarctul miocardic, mereu în actualitate

Recent, elicopterul SMURD a fost solicitat la doi pacienti care prezentau simptome specifice unui infarct miocardic.
 Pacientii, in vârstă de 62 si 57 ani, din judetele Botosani( C.C. din Mileanca) si Bacău, au fost internati la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi.
 Aproape zilnic, echipajele SMURD din Iasi sunt solictate pentru a transporta la spital unul sau doi pacienti care au suferit un atac de cord.
 O parte dintre bolnavi sunt din judetele Moldovei.
 Pacientul care a suferit un infarct miocardic trebuie sa ajunga cat mai repede intr-o unitate medicala specializata, pentru instituirea tratamentului si pentru ca leziunile musculare sa fie cat mai putine. Medicii de specialitate au precizat ca un infarct miocardic prezinta deteriorarea permanenta a muschiului inimii.
Persoanele care au suferit un infarct miocardic au o greutate sau durere in piet, brat sau sub stern, senzatie de sufocare, slabiciune accentuata, batai rapide sau neregulate ale inimii, etc.
Pentru a preveni aparitia unui infarct miocardic, medicii recomanda populatiei sa consulte constant medicul cardiolog, sa urmeze un tratament medicamentos prescris de specialist, sa schimbe modul de viata.

Niciun comentariu: