joi, 21 aprilie 2016

Liberi și în a treia zi de Paști!

Elevii și profesorii vor fi liberi și în a treia zi de Paști, astfel că se vor întoarce la cursuri în data de 4 mai, și nu pe 3 mai, așa cum s-a știut inițial.
 Ministerul Educației a trimis o circulară la toate Inspectoratele Școlare Județene din țară, în care se menționează că toate cele trei zile de Paști sunt zile nelucrătoare pentru angajații din sistemul de învățământ.
 Prevederea este cuprinsă în contractul colectiv de muncă la nivel de ramură, dar nu era cunoscută de toți directorii unităților de învățământ, astfel că s-a solicitat intervenția Ministerului pentru a clarifica situația.
 Inspectoratul Școlar a transmis o adresă în unitățile de învățământ, prin care cadrele didactice au fost informate că sunt libere a treia zi de Paști.
“În conformitate cu art. 28, alin 4. din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar, înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, prima, a doua și a treia zi de Paști sunt zile nelucrătoare", transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Niciun comentariu: