joi, 2 iunie 2016

Avertizare meteo!

Judeţul Botoşani, dar şi alte 13 din ţară, se află sub incidenţa unei avertizări meteorologice cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat grindină, până mâine la ora 21.00.
 Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali se vor cumula 40-80 de litri pe metru pătrat.
 Şi Institutul Naţional de Hidrologie a emis o avertizare cod galben în ce priveşte bazinele hidrografice Jijia şi Başeu.
 Potrivit atenţionării care intră în vigoare azi de la ora 10.00 şi e valabilă până sâmbătă la ora 18.00, se vor putea produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite. În judeţ, pe lângă ploile prognozate, vor fi şi scăderi de temperatură, iar valorile se vor apropia de cele caracteristice lunii aprilie.
 Azi, atât pe parcursul zilei cât şi în timpul nopţii va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. Maxima zilei va fi de 19ºC, în timp ce minima se va situa la valoarea de 13ºC.
 Ploile vor continua şi mâine, iar temperaturile vor fi cuprinse între 18ºC - maxima şi 11ºC - minima. Precipitaţiile vor lua o pauză în prima zi de weekend, când meteorologii anunţă un cer parţial înnorat, atât pe timpul zilei cât şi pe parcursul nopţii.
 Tot de sâmbătă vor începe să crească şi temperaturile, maxima ajungând la 22ºC, iar minima la 12ºC. De duminică, însă, vor reveni ploile.

Niciun comentariu: