joi, 2 iunie 2016

Recomandări pentru șoferi

Întrucât pentru intervalul 2 iunie, ora 12:00 - 3 iunie, ora 22:00, A.N.M. a emis o atenţionare cu cod galben referitoare la instabilitate atmosferică, valabilă şi pentru judeţul Botoşani, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan.
 POLIŢIŞTII RUTIERI RECOMANDĂ CONDUCĂTORILOR AUTO:
 - să se asigure că luminile autovehiculului sunt în stare de funcţionare şi că acestea nu sunt acoperite de praf sau noroi; lămpile şi numărul de înmatriculare trebuie curăţate frecvent când plouă sau când carosabilul este umed;
 - să verifice buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz;
 - să verifice rezervorul cu lichid pentru curăţarea parbrizului;
 - să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din față, astfel încât să poată opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc;
 - în situația în care drumul pe care circulați are porțiuni acoperite cu apă, vă recomandăm să nu vă angajați în traversarea acestora fără o temeinică asigurare.
 PIETONII:
 trebuie să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să se facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de conducătorii auto!

Niciun comentariu: