marți, 26 iulie 2016

Obsesia punctului de ...0,5!

Ministrul Educaţiei, universitarul Mircea Dumitru, a anunţat că la examenele naţionale de anul viitor se va renunţa la prevederea care stipulează că nota unei probe nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte.
 „Am luat decizia ca, pentru examenele viitoare, să renunţăm la reglementarea de a limita şansele elevilor, prin neacordarea punctajului meritat, dacă nu este egal sau nu depăşeşte 0,5 puncte”, a anunţat Mircea Dumitru.
 Acesta menţionează că „la finalul lunii august, după un dialog public pe care mi-l doresc consistent, vom emite metodologiile de examen pentru anul şcolar 2016 - 2017, care să aducă o abordare sistemică pentru toate concursurile şi examenele naţionale, nu doar pentru cel de bacalaureat.
 Îmi doresc ca efortul să fie recunoscut şi orice punctaj să poată fi îmbunătăţit, dacă e cazul, în favoarea elevului”.
 Anunţul ministrului apare în contextul în care elevi şi părinţi au atras atenţia că prevederea potrivit căreia notele la examene după contestaţii nu se modifică dacă diferenţa nu este mai mare de 0,5 puncte faţă de nota iniţială au dus la situaţii paradoxale şi discriminatorii.

Niciun comentariu: