joi, 4 august 2016

Cu respectarea legii!

Consiliul Local de la Mileanca, cel care a rămas sub semnul întrebării în ce priveşte corectitudinea constituirii, a fost pus în funcţie cu respectarea legii.
 Cel puţin asta arată răspunsul oferit de IJP după ce Instituţia Prefectului a solicitat sprijinul poliţiştilor în a soluţiona o contestaţie depusă imediat după constituirea noului Consiliu Local la Mileanca.
Contestaţia potrivit căreia un consilier local ar fi fost învestit pe funcţie după ce şi-ar fi dat demisia nu este sustenabilă, pentru că nu avea cum să renunţe la o funcţie pe care încă nu o dobândise.
 Mai mult, după constituire, consilierul respectiv a renunţat la mandat într-un cadru legal. Soluţionarea acestei speţe a durat mai mult de o lună, întrucât imediat după şedinţă a fost formulată şi contestaţia către Instituţia Prefectului.
 Astfel, la ora actuală, în judeţ au fost puşi pe funcţie toţi cei 78 de primari aleşi de botoşăneni la începutul lunii iunie şi au primit mandatele şi toţi consilierii locali şi judeţeni, toate structurile administrative de conducere fiind în plină funcţiune.(Mbt)

Niciun comentariu: