In ultima perioada a inceput sa circule in mediul virtual tot mai multe informatii despre mierea contrafacuta pe care o gasim in tot mai multe lanturi de magazine.
Mierea este un produs usor de falsificat, cea mai uzata tehnica fiind cea a amestecului de produse apicole.
Astfel, desi credeti ca ati cumparat un borcan care contine doar miere de salcam, in el se poate gasi si miere de tei, de floarea-soarelui sau de alte tipuri de miere, toate naturale, iar fraudarea consta in faptul ca platiti pentru un produs de top, dar primiti ceva de calitate inferioara.
Mai grav este insa cand esti inselat prin comercializarea unui produs care contine sau nu miere, alaturi de glucoza industriala, obtinuta prin hidroliza amidonului din porumb sau din cartofi.
Acest tip de glucoza, in stare lichida, are un gust aproape identic cu cel al mierii si este aproape imposibil de depistat la degustare.
Consumul pe termen lung al mierii cu glucoza va va priva de beneficiile mierii naturale si va poate pune in pericol sanatatea, consemneaza dcnews.ro.
Testul focului
Luati un colt de servetel, realizati un mic con din hartie si murdariti-l de miere cu ajutorul unei lingurite. Dati foc la capatul manjit cu miere cu ajutorul unui chibrit sau al unei brichete. Daca zona cu miere arde cu usurinta, mierea este autentica. Daca mierea este contrafacuta, zona murdara de miere nu se va aprinde.
Testul servetelului
O alta metoda de testare a mierii poate fi si „murdarirea" unui servet alb de bucatarie cu o lingura de miere. Cea autentica nu pateaza, pe cand cele mai multe tipuri de miere artificiala lasa pete galbui.
Testul paharului cu apa
Mierea autentica nu se dizolva imediat daca este pusa intr-un pahar cu apa. Ea se va duce prima data la fundul paharului. Daca mierea este falsificata, se va dizolva imediat si nu se va depune.( sursa: one.ro)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu