marți, 13 septembrie 2016

Directorii, la concurs!

Ca niciodată în ultimul sfert de secol, absolut toate cele 126 de posturi de director şi 35 de director adjunct din unităţile de învăţământ botoșănene au fost scoase la concurs.
 Se încearcă astfel să se pună capăt unei perioade ciudate, în care directorii au fost numiţi „cu delegaţie“, de multe ori în baza unei recomandări politice sau pur şi simplu pe ochi frumoşi.
 Ultimele concursuri pentru funcţiile de conducere din şcoli (doar pentru câteva) au fost organizate în 2008.
 Contractele celor desemnaţi câştigători atunci au expirat în 2012.
Vor susţine concurs doritorii de fotolii directoriale din şcolile gimnaziale, licee, şcoli postliceale, palate şi cluburi ale copiilor.
 Înscr
ierea este posibilă de astăzi şi până pe 2 octombrie.
 Concursul se va desfăşura la nivel naţional.
Pe 12 octombrie va fi proba scrisă, cu subiecte propuse de Ministerul Educaţiei.
 Începând cu 17 octombrie şi până pe 17 noiembrie se vor derula celelalte două probe: interviurile şi evaluarea CV-urilor.
 Aceste probe sunt organizate la nivel judeţean, dar cu observatori din partea Ministerului Educaţiei. Din comisia din concurs vor face parte: un reprezentant al Inspectoratului Şcolar, două cadre didactice propuse de consiliul de administraţie al şcolii pentru conducerea căreia a optat candidatul şi doi reprezentanţi ai consiliului local.
 În Botoșani, cel puţin teoretic, concurenţa va fi foarte mare dat fiind faptul că pot participa toţi cei care sunt înscrişi în registrul naţional al experţilor în management educaţional.
Adică peste 400 de profesori, învăţători şi educatori.

Niciun comentariu: