miercuri, 16 noiembrie 2016

Informații despre vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică Botoșani a solicitat medicilor de familie din judeţ informaţii despre vaccinarea antirujeolică a tuturor pacienţilor cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, iar după centralizarea acestor date urmează ca, în funcţie de rezultate, să se intervină în comunităţile unde acoperirea vaccinală este scăzută.
  Adresele către medici au fost trimise de DSP la solicitarea Ministerului Sănătăţii, pentru identificarea copiilor neimunizaţi sau a celor cu o singură doză de vaccin administrată şi iniţierea unei campanii active de vaccinare a acestora.
 Vaccinarea împotriva rujeolei se face la vârsta de 12 luni şi la 5 ani şi că, deşi iniţial cazurile de rujeolă s-au înregistrat în rândul copiilor mai mari, neimunizaţi, în ultima perioadă s-au raportat cazuri de îmbolnăvire şi la copii mai mici de un an, care au venit în contact cu alte persoane bolnave, fie din familie, fie din comunităţi.
 DSP  dispune de vaccinul necesar şi, după centralizarea datelor transmise de medicii de familie, inspectorii sanitari împreună cu medicii de familie, cu asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari vor interveni în comunităţile unde acoperirea vaccinală este scăzută prin iniţierea unei campanii de vaccinare.
 De la începutul acestui an, în judeţ s-au înregistrat 23 de cazuri de rujeolă, 7 dintre acestea fiind raportate în cursul lunii octombrie.(Msv)

Niciun comentariu: