vineri, 11 noiembrie 2016

Vaccinurile salvează vieți!

Ministerul Sănătății a lansat, ieri, campania de promovare a imunizării copiilor, sub numele „Vaccinurile salvează vieți“, cu scopul de a informa părinții despre cea mai importantă și eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.
O componentă importantă a campaniei este informarea prin noua pagină web dedicată vaccinării: desprevaccin.ro.
Aceste informații pot fi extreme de valoroase pentru părinții care s-au ghidat până acum după așa-zisele sfaturi postate de neavizați. Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ținta recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 95%.
 De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinați în raport cu vârsta, din două motive – refuzul și neprezentarea.
 Noua pagină desprevaccin.ro își propune să devină principala sursă de informare pentru toți cei care vor să afle informații cuprinzătoare și sigure despre vaccinurile esențiale folosite în România.
 Pagina web prezintă informații despre beneficiile imunizării, Programul Național de Vaccinare, precum și mărturii ale unor personalități publice care și-au vaccinat copiii.
De asemenea, sunt prezentate în detaliu vaccinurile adresate copiilor și adulților.
 Campania „Vaccinurile salvează vieți“ conține un clip video care îl are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc.
 Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut care au luat viața a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane.
Mesajul clipului subliniază importanța vaccinurilor pentru prevenția unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viața oamenilor. Oficialii Ministerului Sănătății au postat pe site că, în privința stocurilor de vaccin, a fost achiziționat și repartizat către Direcțiile de Sănătate Publică 364.000 de doze de ser BCG.
Din vaccinul hexavalent au fost achiziționate și distribuite 255.000 de doze, iar în acest moment este în derulare licitația pentru achiziția unor noi cantități.
 Vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze).
 Ministerul Sănătății a achiziționat și 500.000 de doze de vaccin gripal. În perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitație pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent și pneumococic.

Niciun comentariu: