vineri, 2 decembrie 2016

Un județ cu ... hipertensiune arterială!


Aproape 100.000 de persoane din judeţul nostru suferă de diverse afecţiuni ale inimii, conform analizelor statistice pentru anul trecut publicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
 Deşi numărul cardiacilor este extrem de mare, medicii sunt de părere că aceste cifre nu reflectă situaţia reală, întrucât bolnavii de inimă sunt de fapt mai numeroşi, însă nu toţi sunt cuprinşi în evidenţele medicilor de familie ori ale spitalelor.
 Datele statistice centralizate de către DSP arată că, la sfârşitul anului 2015 erau înregistraţi 105.012 de bolnavi cu diverse probleme cardiace; majoritatea fiind în evidenţele doctorilor de multă vreme, dar câteva mii fiind depistaţi pe parcursul anului trecut.
Cei mai mulţi dintre bolnavi (71.408) sunt diagnosticaţi cu hipertensiune arterială, boală foarte periculoasă care, dacă nu este depistată la timp, poate provoca oricând un infarct miocardic sau un accident cerebral.
Totodată, alte 30.124 de persoane din judeţul nostru sufereau de cardiopatie ischemică.
Această afecţiune a ucis, în 2015, 700 de persoane, iar din cauza tensiunii mai mari decât cea normală au decedat alte 1.000 de persoane.
În afara acestor afecţiuni, alte câteva mii de persoane suferă de alte boli grave de inimă sau au afecţiuni cerebro-vasculare, multe fiind cauzate de hipertensiunea nedepistată şi netratată.
 Fiţi atenţi la alimentaţie!
 Împrieteniţi-vă cu inima voastră!
Gândiţi-vă uneori şi la ea, mai faceţi-i câte o vizită şi întrebaţi-o cum o mai duce!

Niciun comentariu: