marți, 20 decembrie 2016

Vin plățile!

La mai bine de o sãptãmânã dupã alegerile parlamentare, cele peste 6.000 de persoane care au vegheat la buna desfãsurare a procesului electoral, membri, operatori IT, presedinti si loctiitori ai presedintilor sectiilor de votare, dar si personalul MAI care a asigurat paza acestora, isi vor primi banii pentru munca prestatã.
 ‘Ieri (luni, 19 decembrie, n. r.), indemnizatile aferente persoanelor care au fost implicate direct in alegerile parlamentare din 11 decembrie au fost virate cãtre primãrii, au fost intocmite si statele de platã, astfel cã tot personalul tehnic sau desemnat de partide din cele 500 sectii de votare inregistrate la nivelul judetului si a celui din Biroul Electoral de Circumscriptie Judetean isi vor primi, in aceste zile, banii’, au declarat reprezentantii Institutiei Prefectului.
 Angajatii MAI care au asigurat ordinea si linistea pubicã in sectiile de votare vor primi norma de 10 lei, pentru ziua votãrii, iar membrii comisiilor de vot desemnati de partidele politice vor primi cate 65 lei pentru fiecare din cele 3 zile cât au activat in cadrul sectiilor.
 Presedintii si loctiitorii din sectiile de votare, precum si personalul tehnic vor fi plãtiti pentru 5 zile de activitate, cu cate 150 lei/zi.
 Din aceste sume se deduce impozitul pe venit aferent, de 16%.
 Cu totii isi vor putea ridica indemnizatiile respective de la primãriile de pe raza cãrora au activat in sectiile de votare.

Niciun comentariu: