luni, 5 decembrie 2016

Ziua Internațională a Voluntarilor


Ziua Internaţională a Voluntarilor oferă, voluntarilor şi organizaţiilor, ocazia de celebra munca în folosul celorlalţi, de a împărtăşi valorile voluntariatului şi de a le promova în cadrul comunităţilor, a organizaţiilor neguvernamentale, a agenţiilor ONU, a autorităţilor guvernamentale sau a sectorului privat.
 5 decembrie este o zi dedicată lor, voluntarilor de pretutindeni, dedicaţi misiunii lor, pentru care îşi dăruiesc timpul, talentul, energia, cunoştinţele şi abilităţile, pentru un viitor mai bun al întregii societăţi.
 Această zi a fost instituită de Organizaţia Naţiunilor Unite prin Rezoluţia Adunării Generale nr. 40/212 din 17 decembrie 1985, iar anul 2001 a fost proclamat de ONU Anul internaţional al voluntarilor, cu scopul de a promova recunoaşterea eforturilor şi a muncii depuse de voluntari.
În 2002, programul de voluntariat al ONU — Voluntarii Naţiunilor Unite (UNV) — împreună cu mai multe organizaţii internaţionale au lansat site-ul www.worldvolunteerweb.org, unul dintre cele mai complete portaluri on-line privind informaţiile despre voluntariat la nivel global, unde de altfel puteţi găsi diverse programe de voluntariat peste tot în lume.
În fiecare an, dincolo de mobilizarea a mii de voluntari, programele organizaţiei UNV contribuie la pace şi dezvoltare pledând pentru recunoaşterea şi integrarea voluntarilor şi a muncii în parteneriat în programele guvernamentale de dezvoltare.
Milioane de oameni se implică în fiecare an în acţiuni şi programe de voluntariat.

Niciun comentariu: