miercuri, 25 ianuarie 2017

” Mica Unire” marcată și la Mileanca

Ziua de 24 ianuarie a fost marcată și la la Școala Gimnazială Nr. 1 din Mileanca printr-o activitate la care au participat toți elevii și cadrele didactice ale unității de învățământ.
Profesorii de istorie au prezentat în câteva cuvinte importanța actului de la 24 ianuarie 1859, iar mai apoi, elevii claselor a V -a au recitat poezii.
 De la manifestări nu au lipsit nici cântecele patriotice, interpretate de elevi ai școlii, care au fost acompaniați de fanfara de copii condusă de dl.Gheorghe Mitoceanu.
La final, după ora 18,  toți elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1, s-au prins în „Hora Unirii”. Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea şi reprezintă unificarea vechilor state Moldova şi Ţara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.
Surse: foto&video: facebook 1  /  facebook 2

Niciun comentariu: