miercuri, 27 septembrie 2017

Produse periculoase!


Specialistii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC)  atrag atentia cu privire la un nou produs ce se afla pe piata din Romania si este periculos.
 Intr-o notificare RAPEX recenta este prezentat un model cu led-uri, la care bateriile sunt usor accesibile, putând fi înghitite de copii. Oficialii anunta cartusele pentru arme de vânatoare, marca Bornaghi, notificate prin sistemul de alerta RAPEX, al Comisiei Europene, ca fiind periculoase.
 Din cauza compozitiei neconforme, pulberea nu se aprinde corect si încarcatura ramâne blocata pe teava.
 Un alt produs periculos notificat prin sistemul de alerta Rapex este un pachet cu 3 perechi de sosete pentru copii, imprimate cu personajele Anna, Olaf si Elsa din filmul Frozen, care provin din China. Interesant este faptul ca din pachet doar sosetele cu Ana (cele albastre) sunt periculoase.
Materialul contine compusi cancerigeni.
 Specialistii avertizeaza cu privire la achizitionarea acestor produse si cer consumatorilor sa fie foarte atenti in momentul in care le achizitioneaza intrucat produsele ieftine nu sunt mereu si cele mai bune. Comisia Europeana publica frecvent o lista cu produsele nealimentare periculoase detectate.
 Oricine poate consulta acest site si poate verifica ce produse nu ar trebui sa fie puse în vânzare.

Niciun comentariu: