miercuri, 13 septembrie 2017

Trebuiesc – trebuie, pardon!!


Ministerul Educatiei a transmis circulare in care ii ameninta pe profesorii care folosesc materiale auxiliare la clasa.
Ministerul Educatiei ii ameninta pe profesorii care doresc sa munceasca mai mult pentru elevii lor. Intr-o circulara transmisa peste tot in tara, care a creat o revolta fara precedent in randul corpului profesoral.
 Ministerul Educatiei interzice profesorilor sa foloseasca materialele auxiliare la clase, ba chiar ii ameninta pe profesorii care fac acest lucru cu ‘sesizarea organelor de stat.
 “Pana la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea si autorizarea auxiliarelor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de Ministerul Educatiei Nationale”.
 Circulara se incheie categoric:
 “Precizam ca, in cazul in care nu va fi respectata aceasta obligatie, Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate”.
 Amintim ca inca de acum o luna ministrul Educatiei, Liviu Pop, declara:
 “Toate mijloacele de invatamant didactic auxiliar si didactic curicular trebuiesc – trebuie, pardon – revizuite, adica toate auxiliarele nu mai sunt valabile incepand de astazi, si fac un apel catre toate editurile sa nu mai transmita niciun material catre unitatile scolare si catre profesori, pentru ca, incepand de astazi, niciun auxiliar nu este omologat”.
 Bineinteles ca toate auxiliarele fusesera acreditate si autorizate, anii trecuti, tot de Ministerul Educatiei.

Niciun comentariu: