vineri, 31 august 2018

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară

Prefectura Județului Botoșani informează că  Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a organizat, o videconferință cu reprezentanții prefecturilor, ai unităților teritorial administrative și oficiilor județene de Cadastru și Publicitate Imobiliară, de la nivel național.
Temele discutate s-au referit la stadiul lucrărilor de înregistrare sistematică prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară”, Registrul Agricol Național (RAN) și Registrul Electronic Național de Nomenclatură Stradală (RENNS), realizate și administrate de ANCPI.
Videoconferința a fost organizată de Ministerului Afacerilor Interne, iar din partea ANCPI au fost prezenți președintele-director general, Radu Codruț Ștefănescu.
 Conducerea ANCPI a precizat că din 29 august 2018, a fost lansată o nouă rundă de finanțare prin programul menționat, a 4-a de la începutul proiectului și a doua din acest an, și a insistat pe înregistrarea sistematică a datelor în cele două registre naționale, prin aplicația online deschisă de agenție.
 Totodată, ei au atras atenția că, până în 2019, trebuie centralizate în cele două registre toate informațiile de la UAT-uri, având în vedere că sunt date ce vor fi necesare pentru Recensământul agricol și Recensământul populației și al locuințelor, din în anul 2020, respectiv 2021.
Reprezentanții ANCPI au mai informat că, la nivel național, la data de 30 iulie 2018, s-au semnat 1835 de contracte de prestări servicii, în valoare de 147.573.370 lei, pentru 2146 imobile, cu o suprafață estimată de 1.608.596 hectare.
 Referitor la înregistrarea sistematică a datelor, s-a menționat că, la data de 28 august 2018, la nivel național, 42% din UAT-urile existente s-au înregistrat pe user-ul pentru RAN, din care doar 6% sunt active pentru a introduce datele. În ce privește RENNS, 72% din UAT-urile de la nivelul județelor s-au înregistrat pe paltforma online, 10% fiind active

Niciun comentariu: