marți, 22 ianuarie 2019

Ninsori și polei

Un nou val de ninsori va cuprinde intreaga tara, incepand de astazi, de la orele pranzului, până in dupa-amiaza zilei de mâine, 23 ianuarie.
 Potrivit meteorologilor, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, incepand cu regiunile sud-vestice.
 In Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali, nordul si vestul Olteniei, sudul Banatului, precum si in nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent.
 Vântul se va intensifica in zonele montane, la inceput mai ales in Muntii Banatului, apoi indeosebi pe crestele Carpatilor Meridionali si va avea, in general, viteze de 65 - 80 km/h, viscolind ninsoarea si determinand diminuarea vizibilitatii.
 Incepand din aceasta noapte si in cursul zilei de maine, 23 ianuarie, in regiunile vestice, sudice si sud-estice vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ploaie, favorizand formarea poleiului. Recomandam tuturor participantilor la trafic, dar in special conducatorilor autovehiculelor de mare tonaj, sa nu plece la drum fara echiparea masinilor cu anvelope de iarna adecvate si, dupa caz, cu lanturi antiderapante. DRDP Iasi asigura conducatorii auto care vor strabate zona Moldovei ca va interveni pentru asigurarea viabilitatii carosabilului si a desfasurarii unui trafic in conditii de siguranta pe drumurile din administrare.
 In acest sens, in bazele noastre de deszapezire sunt pregatite de interventie peste 300 de utilaje de deszapezire si peste 7.000 de tone de material antiderapant (sare, clorura de calciu si solutie ecologica).
 Mesajul nostru pentru soferi este insa acela de circula cu atentie, cu precizarea ca, in ciuda eforturilor echipelor de deszapezire, circulatia se va desfasura in conditii de iarna, cu posibilitatea prelungirii timpilor petrecuti in mod obisnuit in trafic.
 Pentru informatii privind starea drumurilor nationale din zona Moldovei, DRDP Iasi sta la dispozitia participantilor la trafic prin Dispeceratul sau deschis in regim de permanenta – tel. 0232/213168. Informatii actualizate despre starea vremii si a carosabilului pot fi obtinute si de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum si de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Nationale.

Niciun comentariu: