vineri, 25 ianuarie 2019

Școlile închise astăzi


Școlile din toată țara vor fi închise astăzi din cauza numărului mare de cazuri de gripă, decizia fiind luată de Ministerul Educației, la recomandarea Ministerului Sănătății.
 Decizia a fost luată miercuri, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au declarat a doua saptamana cu caracter epidemic.
 În cazul în care va urma și a treia săptămână cu caracter epidemic, în România va fi declarată epidemie de gripă.
 "Conform raportarilor INSP, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia. Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat.
Conform specialistilor, daca si cea de a 3-a saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa", arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat. "Ministerul Sanatatii a informat astazi (ieri, nota red.)
 Ministerul Educatiei Nationale despre situatia prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, care consta in suspendarea cursurilor scolare pentru data de 25 ianuarie 2019.
 Aceasta masura a fost aprobata printr-un Ordin al ministrului Educatiei Nationale.

Niciun comentariu: