joi, 6 iunie 2019

Ceremonial religios și artistic marcat de Ziua Eroilor

Joi, 6 iunie, la Monumentul Eroilor din parcul satului Mileanca, s-a desfășurat un ceremonial cultural-artistic și religios închinat eroilor neamului, cu ocazia Zilei Eroilor, omagiați în fiecare an de sărbătoarea religioasă ortodoxă a Înălțării.
 La eveniment au luat parte cadre didactice și elevi, primarul comunei Alexandru Azamfirei, consilieri locali. Stelian Carabulea, Iulian Zet, vice primar: Georgel Văcăreanu, prof.Ciprian Mitoceanu, dir.școală: prof.Daniela Azamfirei, veterani de război, alături de numeroși elevi și alți milenceni.
 „I-am comemorat, astăzi, pe bărbații și femeile care și-au servit patria, pe toți cei care au urcat la Ceruri luptând pentru pământul nostru, pentru ca noi să fim liberi și să facem bine pentru cei din jur. Nu întâmplător Ziua Eroilor se sărbătorește odată cu Înălțarea Domnului, marea sărbătoare creștină ce simbolizează Înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile de la Înviere. Pentru eroii noștri avem datoria – noi, românii, să fim mai uniți, noi, milencenii să fim mai buni, mai toleranți, mai iubitori față de cei din jur. Hristos s-a Înălţat!”, a transmis cu acest prilej primarul comunei.
 După depunerea de coroane şi jerbe de flori la monument, asistența s-a deplasat la Cimitirul din Deal pentru omagierea Eroului Necunoscut.
  .Niciun comentariu: