joi, 14 noiembrie 2019

Începe Postul Crăciunului


Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului are loc în seara Sfântului Filip, pe 14 noiembrie, însă pot exista și excepții.
 Astfel, dacă 14 noiembrie pică într-o zi de miercuri sau vineri, Postul Crăciunului începe mai devreme, pe 14 noiembrie.
 Cum în anul 2019 Lăsatul Secului pică într-o zi de joi,
 Postul Crăciunului va începe normal, pe data de 15 noiembrie. Postul Crăciunului se întinde pe o perioada de 40 de zile, timp în care credincioșii trebuie să renunțe la alimentele de origine animală, să își îndrepte atenția către credință și pentru că este o perioadă de purificare sufletească și trupească, în Postul Crăciunului nu se fac nunți și botezuri.
Perioada de post presupune renunțarea la alimentele de origine animală, astfel că nu vor mai putea fi consumate produse care conțin lapte, carne, ouă. În perioada postului pot fi consumate legume, fructe, soia, brânză tofu.
 Dincolo de importanța sa spirituală, Postul Crăciunului poate fi privit și ca o oportunitate pentru a începe o cură de detoxifiere, având în vedere că regimul alimentar are la bază, în această perioadă, doar fructe și legume.
 În tradițiile românilor, Postul Crăciunului este unul dintre cele mai importante posturi de peste an și reprezintă o perioadă în care credincioșii se pregătesc atât sufletește, cât și trupește pentru a întâmpina Nașterea lui Iisus Hristos.

Niciun comentariu: