vineri, 15 noiembrie 2019

Noiembrie, mai cald!

Luna noiembrie ne-a rezervat o surpriză de proporţii, iar vremea a fost deosebit de caldă şi frumoasă, cu zile spectaculoase şi un regim termic mult peste media perioadei.
Spre finele celei de-a doua decade, valorile termice au mai scăzut, au fost şi zile cu ceaţă, însă tot mai blînde decît ar fi normal.
 Meteorologii dau asigurări că şi de acum înainte va fi bine, cel puţin pînă în prima jumătate a săptămînii viitoare cînd sînt aşteptate valori termice de pînă la 14 grade Celsius.
 Apoi regimul termic trece, dar treptat, spre normalul perioadei, temperaturile diurne coboară spre 8 grade, iar în cea mai rece noapte nu vor fi mai puţin de 5 grade Celsius.
 Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie pe 16 noiembrie vom avea timp excelent şi după ziua morocănoasă de ieri reapare soarele.
Valorile termice diurne cresc spectaculos faţă de intervalul precedent, iar la amiază ne vom bucura de 14 grade Celsius.
Noaptea aduce cer variabil cu nori şi o minimă în jurul valorii de 8 grade.
Pe acelaşi model vor fi condiţiile meteo şi duminică, 17 noiembrie.
Va fi soare, aproximativ 14 grade în termometre la miezul zilei, iar noaptea va fi sensibil mai caldă cu o minimă de 9 grade Celsius.
 Săptămîna viitoare debutează cu cer acoperit, dar meteorologii nu au anunţat precipitaţii.
Nu mai vedem soarele motiv pentru care se mai răcoreşte niţel, iar la amiază mercurul din termometre abia ajunge la 12 grade Celsius.
 Cerul va fi acoperit şi după lăsarea întunericului însă nu sînt modificări termice, iar minima rămîne cantonată la 9 grade.
 Singura zi frumoasă, cu soare, de săptămîna viitoare, va fi cea de marţi, 19 noiembrie.
 Atunci va fi deosebit de cald pentru finele celei de-a doua decade a lui Brumar, iar la amiază se vor înregistra 14 grade Celsius. Peste noapte minima rămîne staţionară la 9 grade.
 Cu începere de miercuri, 20 noiembrie, se strică vremea, norii se adună în zona noastră şi nu mai pleacă pînă la final de săptămînă. Chiar dacă nu sînt prognozate precipitaţii, maxima coboară la 12 grade, iar minima nocturnă încă se menţine la 9 grade. Joi, 21 noiembrie, ar putea veni ceva ploi dar slabe şi neînsemnate din punct de vedere cantitativ.
 Schimbarea constă în aceea că valorile termice continuă să intre la apă.
 Aşa se face că în cel mai cald moment al zilei în zona noastră nu vor fi decît vreo 10 grade, în timp ce valorile termice nocturne coboară cu o treime faţă de intervalul precedent şi minima nu mai trece de 6 grade.
 Se mai răcoreşte niţel şi vineri, 22 noiembrie, cînd pe fondul unui cer acoperit, dar în lipsa precipitaţiilor în Mileanca vor fi cel mult 9 grade Celsius peste zi, iar minima nocturnă ajunge la 5 grade Celsius.
 Cea mai rece, dar şi mohorîtă zi, este cea de sîmbătă 23 noiembrie, cînd nu plouă dar cerul rămîne acoperit, maxima nu mai trece de 8 grade Celsius, iar minima nocturnă rămîne staţionară la 5 grade.

Niciun comentariu: