miercuri, 22 ianuarie 2020

Atenționare meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vântul puternic pentru județul Botoșani și încă alte 24 de judeţe din România.
Avertizarea meteo este valabilă până joi seara.
Judeţele vizate de noua atenţionare sunt: Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Alba, Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea. Astfel, în intervalul 22 ianuarie, ora 16:00 - 23 ianuarie, ora 20:00, în Botoșani și în toată Moldova, vântul se va intensifica treptat, local şi temporar cu rafale de 55 - 65 km/h, iar în cursul zilei de joi (23 ianuarie), de 70 - 80 km/h.
 De asemenea, în Carpaţii Meridionali şi local în Orientali, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90-100 km/h.
 Intensificări ale vântului se vor semnala şi în sud-vestul Olteniei în seara de miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi, iar în nord-estul Munteniei şi în Dobrogea îndeosebi joi, unde rafalele vor depăşi 55 - 65 km/h.
ANM a explicat că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea emisă miercuri.

Niciun comentariu: