marți, 4 februarie 2020

Cod galben


Administrația Națională de Meteorologie a emis marți mai multe avertizări privind fenomene meteo extreme, pentru întreaga țară, valabile până joi dimineață.
 Astfel, conform meteorologilor, în intervalul marți, 4 februarie, ora 13:00 – miercuri, 5 februarie, ora 08:00 (COD GALBEN), în jumătatea de vest a țării se vor semnala intensificări ale vântului și cantități de precipitații însemnate, precum și ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1.700 de metri.
 În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte.
 În noaptea de marți spre miercuri (4 spre 5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 35 – 40 l/mp.
 Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55 – 65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90 – 100 km/h și va fi viscol.
 Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50 – 55 km/h.
 Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. Marți, 4 februarie, între orele 15:00 – 23:00 (COD PORTOCALIU), în zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40 – 50 l/mp.

Niciun comentariu: