miercuri, 12 februarie 2020

Sezonul olimpiadelor!


Sezonul competițiilor școlare este în plină desfășurare, în această perioadă elevii suceveni dovedind măsura pregătirii lor în cadrul olimpiadelor pe discipline școlare.
 Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ)  susțin că, în prezent, pentru cele mai multe dintre discipline, elevii susțin etapele locale ale olimpiadelor, pentru aceste testări subiectele fiind realizate la nivel județean, sub coordonarea inspectorului şcolar pentru disciplina respectivă.
 Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în lunile februarie (în a doua parte) și martie se vor organiza etapele judeţene.
Pentru aceste testări subiectele sunt unice, vin de la București, fiind întocmite de un grup de lucru al Comisiei centrale din cadrul Ministerului Educației.
 Urmează fazele naționale ale olimpiadelor care se vor desfășura în aprilie (în vacanța de primăvară) și în luna mai și care vor selecta elevi care vor reprezenta Botoșanii în competițiile de la nivel național.
 Sunt răsplătiți financiar elevii care obțin rezultate bune la etapele naționale și internaționale (cu burse de merit olimpic internațional).

Niciun comentariu: