luni, 3 august 2020

Meteo pentru două săptămâni



Media temperaturilor maxime va înregistra o creștere în următoarele două săptămâni, urmând a depăși 30 de grade spre finalul primei jumătăți a intervalului, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare după primul weekend, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 3 – 16 august, publicată luni.
 În Moldova, până în data de 7 august temperaturile vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de 29 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în ultima, iar minimele de la 12 la 19 grade. 
După această dată valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29 – 30 de grade în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16 – 17 grade.
 Din data de 7 august va crește probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică.
 În Dobrogea, vremea va fi în încălzire până în data de 8 august, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar cea a minimelor va fi de 22 – 23 de grade.
 Din 9 august temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade, iar cea a minimelor va fi de 19 – 20 de grade.
 După data de 8 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.
 La munte, media maximelor termice va avea variații între 18 și 22 de grade, iar a minimelor în general între 10 și 14 grade.
 Din data de 4 august local vor fi perioade cu averse în fiecare zi.

Niciun comentariu: