marți, 10 noiembrie 2020

Câini antrenați să detecteze persoanele cu COVID-19

 


Conform Euronews, o școală veterinară din Val-de-Marne, lângă Paris, a început să antreneze câini polițiști de căutare și salvare pentru a detecta persoanele care sunt infectate cu virusul COVID-19.
 În decurs de două săptămâni, câinii au atins o rată de precizie de 94% în răspunsul la probele de transpirație.
 Câinii nu miros direct virusul, ci adulmecă o substanță chimică produsă atunci când virusul infectează celulele și este eliberat de organism.
 „În acest moment câinii sunt mai eficienți decât testele PCR”, a spus profesorul Dominique Grandjean, de la Școala Națională de Medicină Veterinară din Alfort, cel ce avut această idee. În imaginea de mai sus, profesorul Grandjean și un câine din cei care au fost antrenați pentru detectarea celor infectați cu Covid-19 (câinele e din rasa Malinois, folosit de forțele de ordine din mai multe țări pentru detectarea drogurilor ori a substanțelor explozive) 
Se pare că, în teorie, orice rasă ar putea fi dresată ca câine capabil să detecteze prezența virusului în interval de două până la 10 săptămâni.
 "Obstacolul major cu care ne confruntăm este lipsa de finanțare. Spre deosebire de multe alte țări, cum ar fi Arabia Saudită, Finlanda, Liban, Columbia etc., nu primim ajutor din partea guvernului nostru. Următorul mare pas este de a-l convinge pe ministrul sănătății de eficiența câinilor în prevenirea și controlul răspândirii virusului și că suntem demni de finanțare publică”, a mai spus profesorul Dominique Grandjean.

Niciun comentariu: