miercuri, 16 decembrie 2020

Crescătorii de bovine primesc bani de la APIA


Crescătorii de bovine din Botoșani vor avea banii în conturi în această săptămână.
 După cele câteva luni de plăți efectuate de către APIA, crescătorii de vaci de lapte sunt autorizați la plată pentru sprijinul cuplat care se achită pentru efective înscrise în Registrul Genealogic, în fermele cu minimum 10 capete eligibile, care primesc plata pentru maximum 250 de animale.
 Sprijinul cuplat va fi acordat fermierilor din Botoșani care au depus în anul 2020 cererile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
 Fermierii care dețin bovine, bivoli sau bivolițe vor încasa ajutorul financiar de la APIA, sumele fiind de câteva sute de euro pe cap de animal.
 Astfel crescătorii de bovine de lapte vor încasa 379 de euro pe cap de animal, cea mai mare sumă acordată acestei categorii de beneficiari. 
De asemenea, 185 de euro pe cap de animal vor primi crescătorii de bovine de carne, din județ, iar subvenția pe cap de bivoli și bivolițe este de 160 de euro pe cap de animal. 
Sumele sunt aceleași ca și cele încasate în anul 2019 de către beneficiarii eligibili la plată. 
Începând cu data de 1 decembrie 2020, fermierii din județ au fost autorizați pentru plata finală a subvențiilor pentru campania din acest an.
 Până la această dată, agricultorii au încasat avansul din subvenții de 70 la sută din cuantumurile stabilite pentru fiecare schemă în parte.
 Inspectorii din cadrul instituției au autorizat la plată 15.384 de cereri din cele 20.132, ale agricultorilor, pentru care s-au plătit 24.811.395 de euro. 
Fermierii din Botoșani vor primi și cei 7.000 de euro/fermă solicitați în cadrul măsurii 21 după ce au fost afectați de pandemia COVID-19.
 În total, 3.109 fermieri din județ cu ferme cu bovine, ovine/caprine sau cu livezi sau legume vor să obțină banii de la stat. 
Termenul limită pentru plata acestor ajutoare financiare este sfârșitul lunii iunie 2021. Plățile pentru fermierii din Iași vor demara însă în această perioadă.

Niciun comentariu: