marți, 15 decembrie 2020

Tablete pentru elevii din județ


Prin Programul „Școala de acasă”, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a achiziționat pentru județul Botoșani un număr de 6179 de tablete care au început să fie distribuite marți unităților de învățământ preuniversitar din județ.
 În perioada următoare, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani așteaptă livrarea, în baza unui contract semnat deja, a încă 3105 tablete care vor fi distribuite instituțiilor de învățământ în care vor fi semnalate probleme. „Tabletele au ajuns la Inspectoratul Școlar Județean și  le vom distribui la toate unitățile de învățământ urmând ca în următoarele zile să ajungă acasă la copii. 
Urmează să mai primim un număr de 3105 tablete pe care le vom distribui în școlile în care avem semnale că sunt probleme vis-a-vis de achizițiile pe care le-au demarat UAT-urile respective.
 De asemenea, mulțumesc celor 15 UAT-uri care la ora actuală au achiziționate tablete și practic acolo nu avem probleme”, a declarat Gabriel Hârtrie, inspector școlar general al IȘJ Botoșani.
 Șeful educației botoșănene afirmă că, din declarațiile părinților rezultă că sunt aproximativ 20.000 de elevi care nu au acces la niciun dispozitiv electronic, iar aproximativ 7.000 copii nu s-au conectat deloc, potrivit datelor transmise de către instituțiile de învățământ din Botoșani.
 Cele peste 9.000 de tablete, la care se adaugă achiziția UAT-urilor de aproximativ 4.000 de tablete ar putea, în mare parte, să rezolve această situație.
 Ada Macovei, inspector școlar general adjunct al IȘJ Botoșani, afirmă că distribuirea acestor tablete reprezintă un sprijin oferit elevilor în această perioadă de pandemie.
 „Tabletele reprezintă un mic ajutor din ceea ce considerăm noi că trebuie făcut pentru copii în această perioadă de pandemie, când învățământul este fără voia noastră trecut în sistemul online.
 Încercăm să acoperim nevoile reale și stringente ale copilașilor care chiar nu au acces la tehnologie în momentele de față”. 
Tabletele au card de internet asigurat și abonament plătit pentru doi ani.
 Dispozitivele electronice vor fi predate elevilor în custodie, pe baza unui contract de comodat, pe o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire dar maxim până când finalizează ciclul gimnazial. Acestea sunt alocate în momentul de față doar elevilor din învățământul primar și gimnazial.
 Nu intră în această tranșă elevii de liceu și nici preșcolarii.
 Directorii instituțiilor de învățământ din județ sunt încântați de aceste demersuri și consideră că acțiunea Inspectoratului Școlar Județean vine în ajutorul elevilor sărmani pentru care accesul la educație a fost limitat sau întrerupt din cauza lipsurilor financiare.

Niciun comentariu: