luni, 4 ianuarie 2021

Ceremoniile de Bobotează se vor desfășura în condiții speciale

Patriarhia a anunţat luni măsuri speciale la ceremoniile de Bobotează, precizând că vor fi culoare speciale de acces, iar credincioşii vor trebui să poarte mască de protecţie şi să respecte distanţa de 1,5 m între ei.
 Apa sfinţită va fi doar îmbuteliată, fără să mai existe vasele mari din care fiecare dintre cei prezenţi îşi putea lua apă sfinţită, transmite News.ro. 
„La sărbătoarea Botezului Domnului din 6 ianuarie 2021 credincioşii vor primi, începând cu ora 7.00, Aghiasma Mare sfinţită şi îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ianuarie vor fi doar binecuvântaţi prin stropire. Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, se vor desfăşura în contextul precauţiilor impuse de respectarea regulilor sanitare”, transmite Patriarhia.
 - Sticlele cu Aghiasmă Mare, îmbuteliate marţi, 5 ianuarie, vor fi oferite credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală în ziua de miercuri, 6 ianuarie, 2021, începând cu ora 7.00, lângă Altarul de vară. Aceştia vor avansa pe un culoar bine marcat, păstrând în mers distanţa de 1,5 m şi purtând mască de protecţie.
 - Pentru a se evita aglomerarea credincioşilor la distribuirea Aghiasmei Mari, nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii precedenţi, ci credincioşii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată.

Niciun comentariu: