joi, 25 februarie 2021

Mărțișoare ... cu prudență!

Ministerul Educaţiei a informat, printr-un comunicat de presă, că nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție expresă cu privire la oferirea de flori și mărțișoare. Reacţia a venit după ce, în spaţiul public, au fost aduse în discuţie prevederile ordinului comun nr. 3.235/2021 al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, în care se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale.
 „Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.
 În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum „flori și mărțișoare” în categoria „obiecte personale”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.
Chiar dacă a anunţat că nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție cu privire la oferirea de flori și mărțișoare, Ministerul Educaţiei îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2.

Niciun comentariu: