luni, 16 august 2021

METEO: Două zile de caniculă și disconfort!

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare de tip COD GALBEN valabilă pentru cea mai mare parte din țară, inclusiv județul Botoșani. 
Conform specialiștilor, în intervalul 16 – 17 august 2021, se vor semnala temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. „Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde luni (16 august) cea mai mare parte a țării, iar marți (17 august) va persista în regiunile sudice, centrale și estice.
 Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 38 de grade.
 Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala local la munte, în nord și nord-vest, iar marți (17 august) mai ales în regiunile intracarpatice.”, se precizează în atenționarea meteo emisă de ANM.
 În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele mesaje.

Niciun comentariu: