luni, 31 ianuarie 2022

Cod portocaliu de vânt

 

Codul portocaliu de vânt emis de meteorologi, cu valabilitate în jumătatea de est a judeţului a făcut prăpăd, iar din seara de sâmbătă, 29 ianuarie 2022, dar mai ales peste noapte, a fost urgie.
 Codul portocaliu de vânt este valabil până azi, 31 ianuarie, la ora 10:00 şi se anunţă rafale de peste 120 – 140 de km/h la altitudini de peste 1.600 de metri, dar intensificări vor fi şi în restul teritoriului, însă de intensitate mai scăzută. 
Conform prognozei, în această săptămână vremea va fi în general frumoasă, cu cer degajat şi precipitaţii puţine, neînsemnate din punct de vedere cantitativ. 
Săptămâna începe cu valori termice diurne de 5 grade şi se încheie cu valori în creştere uşoară, de 6, poate chiar 7 grade, ceva mai rece, doar 2 grade, fiind spre mijlocul intervalului. 
Minimele nocturne au cam acelaşi trend şi se vor încadra între 0 grade la început de interval, cam -5 grade vor fi vineri, în timp ce în week-end minimele vor fi la limita îngheţului. 
Ceva precipitaţii ar putea fi marţi, 1 februarie, mai după amiază, precum şi pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 februarie, când cerul va fi acoeprit întreaga zi şi ar putea ploua slab.
 Rămâne de văzut dacă previziunile meteorologilor pentru începutul ultimei luni de iarnă calendaristică se vor adeveri, sau nu.

Niciun comentariu: