luni, 3 ianuarie 2022

Din nou la cursuri școlare!

 

Elevii de gimnaziu și liceu, precum și cei din învățământul profesional și postliceal s-au întors, luni, 3 ianuarie 2022, la cursuri după vacanța de iarnă. grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar vor avea vacanță până pe 9 ianuarie 2022.
 Elevii de gimnaziu, clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a încep școala pe 3 ianuarie, după cea mai scurtă vacanță de iarnă din istoria ultimilor ani.
 Aceștia au de recuperat cele două săptămâni pe care autoritățile i-au forțat să le petreacă acasă în noiembrie, din cauza pandemiei, sub pretextul unei „vacanțe“.
 Așadar prima săptămână va fi recuperată acum, în perioada 3-7 ianuarie 2022.
 Următoarea săptămână recuperată de elevii din gimnaziu pentru perioada petrecută acasă în noiembrie 2021 va fi în perioada „Școlii Altfel”.
 Elevi de gimnaziu revin la școală pentru două săptămâni tot în semestrul I, deși pe structura inițială a anului școlar 2021-2022, ar fi trebuit să reia cursurile în Semestrul al II-lea, în ianuarie.
 Între semestrul I și al II-lea este în acest an doar un weekend, adică 15 - 16 ianuarie. 
Nici aici nu mai există, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.
 Elevii de liceu, clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a/a XIII-a, încep școala pe 3 ianuarie 2022, la fel ca cei de gimnaziu.
 Aceștia revin la cursuri pentru două săptămâni în care vor fi încheiate mediile, cel mai probabil, după care trec și ei în semestrul al II-lea din 17 ianuarie. 
Pentru gimnaziu și liceu urmează o perioadă de 15 săptămâni consecutive de cursuri: 3 ianuarie 2022 – 14 aprilie 2022 – fără vacanță școlară.
 Prin comparație, perioada aceasta este cu două săptămâni mai lungă decât cea din semestrul I, de la debutul școlii din septembrie, până la vacanța de iarnă. 
Elevii din învățământul profesional și postliceal încep și ei școala tot pe 3 ianuarie.

Niciun comentariu: