joi, 24 martie 2022

Donaţii pentru Ucraina

 

Românii care vor să sprijine populația civilă afectată de războiul din Ucraina pot să doneze online, prin Ghişeul.ro, fără a fi nevoie să se autentifice în platformă, a anunțat miercuri Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), într-un comunicat de presă.
 „Începând de astăzi, miercuri 23 martie, cetățenii români care vor să sprijine populația civilă afectată de războiul din Ucraina pot să o facă donând online, prin Ghişeul.ro, fără a fi nevoie să se autentifice în platformă. Prin doar câteva click-uri, cei care doresc să ajute cetățenii refugiați în România din cauza conflictului armat din Ucraina pot contribui online la atenuarea efectelor războiului asupra populației civile”, menționează instituția.
 Butonul „Donații pentru cetățenii Ucrainei” este accesibil pe pagina principală a platformei www.ghişeul.ro, la secțiunea „Plată fără autentificare”. 
 Sumele donate prin platforma Ghişeul.ro vor fi colectate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și folosite pentru acordarea de sprijin şi ajutoare umanitare refugiaților proveniți din zona conflictului armat din Ucraina .
Pentru celelalte activități de sprijin pentru persoanele afectate de conflictul din Ucraina, se poate accesa portalul „Împreună ajutăm mai mult”, gestionat de Guvernul României.
Ghişeul.ro este platforma oficială de plăți online a statului român, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de Asociația pentru Plăți Electronice din România.

Niciun comentariu: