miercuri, 13 iulie 2022

Unde pot fi utilizate voucherele

 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care Guvernul le acordă o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”. Până în prezent, au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri, iar pentru săptămâna viitoare se preconizează că va fi depășit pragul de 2 milioane. 
Măsura vine în ajutorul unui număr de aproximativ 2,5 milioane de români. 
Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme. 
Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate. 
Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card și pentru alte informații beneficiarii sunt rugați să apeleze Serviciul Clienți al emitentului. 
Numerele de telefon oficiale sunt următoarele: Edenred: 021 301 33 03 
Cine primește voucherele sociale:
 a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; 
 b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
 c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 
 d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 
 e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
 f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare. Lista magazinelor unde pot fi utilizate voucherele: 
* KOKET EMY SRL - MILEANCA CATERING 
*ROCADA SRL - MILEANCA CATERING
* CASA ANDREI CATERING MILEANCA 
*CATERING CASA M&R 
* CATERING MILEANCA CO ANDREAS SRL 
Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Niciun comentariu: