joi, 24 noiembrie 2022

Pomi de Crăciun vânduți de Romsilva

 

Romsilva anunță pune în vânzare peste 30.000 de pomi de Crăciun, prin unitățile teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. 
Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad (22.295). 
Restul de 8.299 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase, potrivit sursei citate. 
Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri și ajung la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Cei cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale. 
Prețurile de mai sus sunt cele pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice, de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.
 Dacă pomii de Crăciun sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la aceste prețuri se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare.
 În județul Botoșani, pomii comercializați de Direcția Silvică pot fi cumpărați direct de la ocoalele silvice, însă doar de la începutul lunii decembrie. Prețurile sunt cele de mai sus. 
Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat: 21.814 bucăți, adică aproape 75%, sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.
 Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.
 De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Niciun comentariu: