miercuri, 16 noiembrie 2022

Tranșa a doua din subvenții APIA

 

Campania de plată a avansului pentru subvenții a intrat în linie dreaptă pentru funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
 S-a anunțat că oficial plățile pentru fermieri vor începe de luni, 5 decembrie, după ce bugetarii vor intra într-o mini-vacanță de Ziua Națională a României.
 Fermierii care se pregătesc de plata finală pentru subvenții vor primi banii începând de luni, 5 decembrie, după ce bugetarii, băncile și Trezoreria vor intra într-o mini-vacanță aprobată de Guvern, datorată Zilei Naționale a României. 
 Conform acesteia, plățile pentru avans se vor face până la sfârșitul lunii noiembrie chiar dacă funcționarii APIA a transferat banii în conturile a peste 85 la sută dintre fermierii eligibili la subvențiile agricole și zootehnice.
   Plata finală pentru subvențiile APIA este campania în care se va transfera 30 la sută din plățile directe pe suprafață sau cap de animale și restul de 15 la sută în cazul schemelor compensatorii.
 În cazul fermierilor care din diferite motive nu au intrat la plata avansului, APIA transferă toată subvenția, în cuantum de 100 la sută, de care beneficiază fermierii. 
 Iată care sunt cuantumurile stabilite pentru plățile din campania 2022 Schema de plată unică pe suprafață – SAPS: 96,2796 euro/hectar; 
Schema de plată redistributivă: primul interval: 1-5 ha inclusiv – 5,0000 euro/hectar; al doilea interval: peste 5 și până la 30 ha inclusiv) – 48,7184 euro/hectar; Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire): 58,5308 euro/hectar; Schema de plată pentru tinerii fermieri: 48,1398 euro/hectar.
 Campania de plăți pentru anul 2022 se va încheia la 30 iunie 2023.
 (AGROINTEL.RO )

Niciun comentariu: