miercuri, 5 aprilie 2023

Frig, ninsori și vânt!

 

Administrația Națională de Meteorologie transmite că în intervalul 05 aprilie, ora 10:00 – 08 aprilie, ora 10:00 vremea va fi deosebit de rece, predominând ninsori și intensificări ale vântului în nordul, nord-estul, estul și sud-estul țării.
 „Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale.
 În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte”, potrivit ANM. 
Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 05 aprilie, ora 23 Fenomene vizate: intensificări ale vântului „Vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h”, potrivit ANM. 
 Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14 Fenomene vizate: predominant ninsori și strat de zăpadă „În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.
 Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20...25 l/mp”, transmit meteorologii.  
Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14 Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă Zone afectate: județele Botoșani, Iași, Vaslui și zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău.
  „În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp”

Niciun comentariu: