luni, 11 septembrie 2023

Noul An Scolar: 2023 - 2024

 

Prima zi de școală 2023. Peste 2 milioane de elevi încep astăzi școala. Anul școlar 2023 - 2024 începe astăzi, 11 septembrie pentru elevii, profesorii și părinții din România. 
Potrivit structurii, acesta are 36 de săptămâni de cursuri, cu excepția claselor din anii terminali și 5 vacanțe .
Astăzi, sunt așteptați să treacă pragurile instituțiilor școlare 3 milioane de elevi. 
Noul an școlar are 36 de săptămâni de cursuri, excepție făcând următoarele categorii: pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar va dura 34 de săptămâni şi se va încheia la data de 7 iunie 2024.
 Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are durează 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 14 iunie 2024; 
pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică cu excepţi anilor terminali, şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri şi va încheia la data de 28 iunie 2024; 
pentru clasele din învăţământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare. 
"Siguranţa elevilor şi profesorului este o altă prioritate. Am adoptat şi vom mai adopta măsuri ferme pentru prevenirea şi reducerea violenţei în mediul şcolar şi vom pune un accent mai mare pe prevenţie prin proiecte şi campanii de prevenire a consumului de substanţe interzise".
 "Schimbarea stă în mâinile fiecărui profesor, ale fiecărui elev şi ale fiecărui părinte. Contez, aşadar, pe sprijinul dumneavoastră pentru ca transformarea în bine a sistemului de învăţământ românesc să devină realitate", a spus Ligia Deca, ministrul Educației.

Niciun comentariu: